Skip to main content

In de lente ontwaakt alles, naast de plantjes ook de beestjes….

Bij terugkeer van een weekje in de sneeuw valt het elk jaar weer op dat de natuur veranderd is. De narcissen en krokussen vallen direct op in het park en bij beter kijken zie je overal knoppen en groene puntjes. Op 1 maart mag ook de camper de weg weer op en dan begint het echt te kriebelen. Soms ook letterlijk, omdat ook de beestjes wakker worden. Dat is voor onze huisdieren meestal geen feestje.

Het grootste ongemak wat ze ervaren is jeuk. Voor de pechvogels is die jeuk extremer omdat er een allergie meespeelt. Er zijn ook beestjes, die ziektes overbrengen. Gelukkig speelt dat in Nederland nog een kleine rol, maar omdat er veel gereisd wordt en het warmer wordt, komt het steeds meer voor. Wat wel al in Nederland speelt zijn wormbesmetting. Deze wordt geassocieerd met de ontwikkeling van astma en oogaandoeningen bij kinderen. Wormeitjes zijn aanwezig in zandbakken en aarde in de tuin en het park.

Door preventief te behandelen kunnen we die besmettingen naar beneden brengen en zo de volksgezondheid ondersteunen.
Wij kunnen helpen met het maken van een passend plan voor uw huisdieren om besmetting met parasieten te voorkomen. Er zijn allerlei mogelijkheden qua toedieningsvorm en frequentie. Waarbij ook de belasting van het milieu voor de restanten van de anti parasieten middelen een rol speelt. We zijn ons hier terdege van bewust en kunnen helpen om alle argumenten mee te nemen.

En als laatste, als u regelmatig naar het buitenland reist, is het nog belangrijker om goede preventie tegen parasieten toe te passen.