Skip to main content

Diensten

Vaccinaties

Iedereen heeft eigen ideeën over wel of niet vaccineren. Jouw mening wordt door ons gerespecteerd. Wel is het nuttig om te weten dat er in Nederland heel veel ziektes niet meer voorkomen omdat we hiertegen vaccineren. Deze ziektes zien we terugkomen als er niet gevaccineerd wordt. Denk aan mazelen en hersenvliesontsteking bij mensen en mond-en-klauwzeer bij boerderijdieren. Ook blijft de vogelgriep een probleem, omdat we wilde vogels daar niet tegen kunnen vaccineren.

Bij huisdieren vaccineren we tegen een aantal ziektes. Bij de hond gebeurt dat tegen parvo, Weil, leverontsteking, hondenziekte, kennelhoest en rabies. Bij de kat vaccineren we tegen kattenziekte, niesziekte en rabies. Allemaal veelvoorkomende ziektes, waar dieren echt heel ziek van kunnen worden.

Een aantal entingen wordt jaarlijks geadviseerd, omdat de afweer na een jaar verdwenen is. Er zijn ook entingen,die niet jaarlijks nodig zijn. Voor sommigen ziekten bestaat een bloedtest, waarmee we kunnen bepalen of er nog voldoende antistoffen aanwezig zijn, zodat een enting (nog) niet nodig is. Er zijn ook entingen die verplicht zijn voor pensionverblijf of een reis naar het buitenland.
De jaarlijkse controle is heel belangrijk. We kijken dan alles even na. Vaccineren doen we altijd in overleg en op maat.

Stel je vraag