Skip to main content

Diensten

Preventieve zorg

We willen graag dat dieren gezond blijven en zoveel mogelijk risico’s uitsluiten. De maatregelen die we kunnen nemen om het risico op ziektes te verkleinen, noemen we preventieve zorg.

Wormen, vlooien, teken en muggen
  • Wormen kunnen schade veroorzaken in organen tijdens hun ontwikkeling van eitje, via larve naar volwassen worm (darm-, lever en longschade).
  • Vlooien kunnen jeuk, allergieën en bloedarmoede geven. Daarnaast nemen vlooien de lintworm mee in hun cyclus, die weer andere problemen kunnen geven, met name bij kinderen.
  • Teken kunnen ziektes overbrengen (bijvoorbeeld de ziekte van Lyme), die veel verschillende en vervelende gevolgen kunnen hebben.
  • Muggen dragen, met name in het buitenland, ziektes bij zich (bijvoorbeeld malaria), die ze overdragen als ze prikken. Vaak merken we pas veel later de gevolgen.

Er zijn veel preventieve middelen op de markt (zowel tabletten als druppels). We helpen graag een passend plan te maken en zo ellende te voorkomen.

Gewicht

Het ideale gewicht van je huisdier is ook een punt van aandacht in de preventieve zorg. Wij informeren je graag over de juiste (hoeveelheid) voeding en beweging.