Skip to main content

Diensten

Begeleiding en advies

Elke levensfase heeft zijn specifieke kenmerken. We passen onze consulten aan op de leeftijd van je dier en praten je bij over de specifieke dingen die bij die levensfase horen.

Meestal zien we dieren in hun eerste levensjaar wat vaker omdat alles voor het eerst voorkomt en je als eigenaar (nog) niet goed weet wat er bij je dier hoort en wat niet. De jaarlijkse gezondheidscontrole (vaak in combinatie met jaarlijkse vaccinatie) is een goed moment om met elkaar te bespreken hoe het met je dier gaat. Dat is een stressvrij moment om bij de dierenarts te zijn.

Bij honden staan de eerste jaren vaak in het teken van de sociale ontwikkeling. Die kan best ingewikkeld zijn, zowel voor de hond als de eigenaar. We nemen graag de tijd om hierover te praten en je te helpen met tips en adviezen. Bij katten verloopt de ontwikkeling anders. Hier zijn factoren als soortgenoten, zindelijkheid en stress belangrijke factoren. Ook hierover informeren we je graag.

Als een dier ouder wordt, kan er meer zorg nodig zijn. Ouderdom komt, net als bij mensen, vaak met wat gebreken en ongemakken. Als eigenaar wil je dan weten wat je het beste kunt doen. We beantwoorden graag je vragen en begeleiden je bij het maken van de juiste keuzes. Zo lang mogelijk een goede kwaliteit van leven voor ieder dier is ons streven.