Skip to main content

2024 is begonnen en de meeste mensen hebben dan toch een idee over wat ze dit jaar willen bereiken of gaan doen. Het woord ‘goede voornemens’ nemen wij liever niet in de mond, maar we zetten januari in het teken van ‘het gezonde gewicht’.

Net als bij mensen is overgewicht een steeds groter probleem bij onze huisdieren. We bewegen minder, eten meer en ongezonder en het is heel lastig een dier te weerstaan als het smekend naar je opkijkt om een hapje mee te mogen eten.

Terwijl inmiddels bewezen is dat overgewicht meerdere gevaren met zich meebrengt: meer ontstekingscellen in het lichaam, meer belasting van gewrichten en een verhoogde kans op suikerziekte zijn de belangrijksten. Dat zijn dingen waar we gelukkig niet dagelijks mee bezig zijn, maar die wel heel vervelend zijn als het onze dieren overkomt.

We willen in januari graag aandacht geven aan dit “onderwerp”. En hoe willen we dat doen? We willen graag weten waar we je kunnen helpen.

Meer bewegen? Kom iedere maand gezellig wandelen naar de kliniek om je dier te wegen.
Gezondere voeding? We verkopen meerdere soorten voeding om te helpen een gezond gewicht en een uitgebalanceerd eetpatroon te bewerkstelligen. Ook zijn er gezonde snacks, die je helpen om tijdens het trainen niet onnodig veel calorieën aan je dier te geven.
Er zijn puzzels te koop en speelgoed om je dier uit te dagen te werken voor het voer dat hij/zij krijgt. In de natuur jagen dieren ook op hun eten, dit hoort bij het oorspronkelijke gedrag van onze huisdieren.

Kortom: een uitdaging voor het nieuwe jaar en we hopen je snel te zien, zodat we kunnen bijspringen waar jullie het nodig hebben.